Nya matvagnar har intagit Tanto torg igen och falafeln är bra

Nytt kapitel på Tanto livs

Tanto livs har fått nya ägare igen, ingen har längre koll på vilken gång i ordningen. Vi är nog uppe på tvåsiffrigt nu under de senaste åren. 

Det är svårt att sia om hållbarheten denna gång men de nya ägarna har fått med sig två matvagnar som står parkerade på torget och som dessutom håller öppet. Den ena serverar indiskt och den andra falafel och kebab. Jag provade maten på den sistnämnda igår. Jag köpte falafelrulle till mig själv och kycklingrulle till ett av barnen. Falafeln var ovanligt god faktiskt. Och Inte allt så där torr och trist som de flesta falafelbollar här i stan. Och barnet hyllade kycklingrullen. Falafeln gick på cirka 75 spänn och det är väl vad det ska kosta om skatten betalas (we’re looking at you Malmö).

Nagib från Rönninge

Han som driver Lolos falafel heter Nagib och bor i Rönninge och han berättade att han är släkt med personerna som tagit över butiken, att han erbjuder gratis hemkörning till hela Tantoområdet och att man också kan passa på att beställa något från affären när man ändå är igång. Namnet Lolo syftar på hans son Leonard. Sju dagar i veckan ska de ha öppet och flera till klockan 23. 

Själv tycker jag att initiativet är mycket välkommet, dock tror jag att vetskapen om deras existens behöver spridas lite om de ska ha någon chans. Till exempel borde de skylta nere vid Årstaviksstråket att det finns detta lilla matstopp, särskilt nu under badsäsongen då det hänger folk nedanför lekparken hela tiden. 

Jag bidrar på detta lilla sätt och önskar entreprenörerna lycka till. 

PS. Återkommer när jag testat även den indiska vagnen. 

Tre korta

  • Offentlig sektor-merchhar blivit en grej i USA, fick jag lära mig av Morning Brew.

  • Hemmajobbsenkät. Min kollega Sverrir Thór har gjort en poll på Linkedin. Svara gärna.

  • Utegym. Vilken utmärkt grej det är.