Jagar ut barnen, får ont i underarmarna

Ett hårt dagsprogram

Om hälarna ömmade igår så ömmar resten av kroppen nu. Men det är på ett positivt laddad sätt och mest i överkroppen, underarmarna närmare bestämt. Jag har hjälp Anna att flytta idag och det var längesedan jag bar på det sättet, tunga och otympliga möbler uppför en trång trappuppgång. Som tur var fanns även starke Martin på plats, han är en riktig klippa. Så här års brukar han vara med och anordna Katrineholm swimrun men på grund av pandemin bör det inget lopp i år. Det är synd, det brukar vara ett perfekt sättatt toppa av semestern. Men överkroppsträning fick jag ju nu ändå som sagt. Jag är trött rent generellt faktiskt. Under hela dagen har jag axlat rollen som fritidsledare för att de två barnen ska låta bli sina mobiltelefoner och bli redigt trötta på kvällen. Vi väckte dem till och med i morse för att få en vettigare dygnsrytm. 

Här är listan över dagens aktiviteter:

  • Cykla en halvmil till byn för att köpa (och äta 11-fika) vid affären, kolla in multisportbanan och skejta (kort stund men ändå) vid skolan.

  • Cykla en halvmil hem.

  • Laga lunch tillsammans.

  • Tänka ut nästa aktivitet: baka. Det blev brownies. Fem starka bananer.

  • Följa med till kompisen som ska flytta och gosa med ett gäng färska kattungar samt hjälpa till att packa upp lådor.

Jag hör på barnens gäspningar att det verkar ha gett resultat. Men de är ena sega rackare så inget är klart förrän det är klart. 

Just ja, dagen har också bjudit på det där jobbsms:et som kommer måndagen veckan innan man börjar jobba. Det ledde inte till något mer krävande än att jag behövde ringa ett par samtal men det satte ju igång jobbhjärnan, på gott och på ont. Men men det är ju ändå snart dags att kavla upp tangentbordsarmarna. 

Tre korta

  • Transportmedel: Cykel. Klimatsmart, hälsobringande och i vissa fall kul att göra.

  • Maträtt: Råstekt potatis. Tunna skivor ska det vara. Tunna!

  • Stad: Lissabon. Har aldrig varit där men kontakter på interwebz hyllar stället.

    Subscribe now