Det är en minst sagt udda höst som väntar

Back to old normal? Nah.

Höstterminen är igång. Efter två chockartade dagar var jag tillbaka i work mode på onsdagen. Lika bra så nu när det ändå ska jobbas. Det är en minst sagt udda höst som väntar med en pandemi som ligger som en skugga över allt. Den är det ständiga samtalsämnet. Inte på länge har trovärdiga sianden om framtiden varit så eftertraktade. Det gäller i synnerhet näringslivet där affärsmodeller måste göras om eller ersättas – samtidigt som det pågår en jakt på helt nya.

Ska vi ställa in oss på permanent hemarbete och social distansering för alltid? Förmodligen inte, men jag tror inte heller att allt kommer att återgå till det gamla normala. Att e-handeln skulle backa igen verkar mindre troligt just nu och för många av oss som har möjlighet innebär hemmajobbandet att det är lättare att lägga familjepusslet. Men för många kommer det att förbli en omöjlighet att jobba hemifrån och klassaspekten på covidkrisen tror jag kommer att få ännu större utrymme framåt. Vi lär återkomma till det på jobbet, inte minst kollegerna som jobbar med Business Arena. Där lyfts samhällsfrågor i det stora perspektivet. 

Imorgon är det första arbetsveckans sista dag. Det ska firas med AW i det fria. 

Tre korta

  • Min barberare skickade ut ett sms till alla kunder idag och tackade för att vi hjälpt honom att klara coronakrisen. Smart sätt att bygga en varaktig kundrelation.

  • Mannen bakom fina bloggtjänsten Bearblog har varit utan sociala medier i ett år och har aldrig varit mer kreativ. Själv tycker jag bättre om sociala medier än på länge.

  • Jag skrev en artikel om trendsporten padel idag och lyckades göra den mer relevant för fastighetsbranschen än jag först trott.