Dags att långsamt skifta fokus

• Programhaveri • Tältar på logen • Träffar renskötare

Det är sista lediga vardagen innan jobbet drar igång igen och därmed dags att långsamt skifta fokus. Jag slog upp datorn för första gången på länge häromdagen och det var bra för alla viktiga program jag behöver på måndag var plötsligt borta. Jag fick sätta igång en jätteuppdatering som på allvar hade tagit mig större delen av arbetsdagen på måndag. Varför inre vänta, en perfekt lugn start på arbetshösten hade det varit, tänker du kanske, men nej, det hade bara gjort mig väldigt stressad. Jag har saker att göra, hela tiden, på jobbet, och den hållning jag haft under våren (att arbetsdagen är slut när den är slut) tänker jag hålla fast vid. 

Jag har också öppnat mejlkorgen. Tusentals mejl. Nittifem procent skickades i papperskorgen efter att jag läst ärendemeningen, allt annat är ohållbart, det är omänskligt att klicka sig in k alla. De flesta mejl är pressutskick som inte är relevanta för den bransch vi bevakar. 

Därmed är jag så förberedd jag kan vara inför jobbstarten. Jag och chefen har till och med spikat ett uppstartsmöte redan samma dag. Lika bra att rycka av plåstret snabbt och hårt. 

På torpet har vi firat fredag genom att hänga på stranden hela eftermiddagen. Där träffade vi både min syrra Klara med familj samt flera andra bekanta. Maria med familj från Östersund hade tagit sig till bygden för att träffa sin mamma och vi pratade en stund om renskötsel. Jag fick lära mig att man aldrig ska fråga hur många renar en same har. Det är big no no. Byn Maria hör till har totalt 5000, så mycket fick jag veta. Det är samma antal som de flesta andra samebyar har. Jag hade gärna pratat mer men ni vet hur det är, något barn måste gå på toa eller någon badgrej blåsas upp. Nästa gång ska jag fråga om renmjölk, gör man några livsmedel av den?

Därmed säger jag godnatt. Det är dags att stänga av mobilen och stänga tältet. Jag och barnen campar uppe på logen. 

Tre korta

Leave a comment